Frank Hvid

Jeg hjælper med at skabe overblik og giver indsigt i investeringer og samfundsudvikling. Jeg brænder også for at skabe stærkere fællesskaber, især for børn og unge.

 

Jeg er cand.polit i nationaløkonom og har 28 års erfaring fra arbejde i den finansielle branche. Fra 1994-2001 var jeg ansat som økonom og chefstrateg i investeringsbanken Alfred Berg, og fra 2002-2014 var jeg investeringschef i storbanken Nordea.

Jeg har i flere år også været formand for bankens globale investeringskomité, og herefter havde jeg nogenlunde samme rolle i investeringsbanken Carnegie fra 2014-2017.

Siden 2017 har jeg været selvstændig med mit firma Earlybird Research & Education, hvor jeg både afholder foredrag og kurser og rådgiver om nationaløkonomi, finansmarkederne og megatrends.

Ved siden af min egen virksomhed er jeg associeret partner i rådgivningsvirksomheden Jentzen & Partners, hvor jeg blandt andet hjælper kunder med deres investeringspolitikker og strategisk aktivallokering, bæredygtige investeringer, manager-udvælgelse og taktiske investeringsprocesser.

Økonomisk kommentator
Jeg er fast, økonomisk kommentator for dagbladet Politiken og skriver også løbende for AM Watch, Nordnet, Dansk Aktionærforening og optræder indimellem på blandt andet TV2, DR og i Millionærklubben. Hertil sidder jeg i flere bestyrelser bl.a. en grøn højskole, en partiforening og i en idrætsklub og i et advisory board for alternative investeringer. Jeg er i min fritid også involveret i frivilligt arbejde blandt andet som volleyballtræner for børn og unge, underviser på Roskildes skoler, samt på Roskilde Festivalen.

Mit store netværk er et aktiv
Min karriere har givet mig et stort dansk og internationalt netværk af kloge og hjælpsomme mennesker og organisationer indenfor bl.a. erhverv, nationaløkonomi, finans, politik, teknologi, skole og idræt, som jeg trækker på og får viden og inspiration fra i mit arbejde. Derudover læser og skimmer jeg tusindvis af artikler og rapporter hver uge.

I alt hvad jeg gør, er jeg drevet af en lyst til at skabe overblik og indsigt, blive klogere og også diskutere skift i tidsånden, hvor vi skal hen som samfund og hvilke mega trends, der påvirker samfundsudviklingen og de finansielle markeder. Hvordan kan vi skabe opbyggende fællesskaber, og hvordan kan vi bedst investere på en måde, der bakker op om det samfund, vi ønsker?