Kapitalisme 4.0, corona-krisen og vejen til det nye bæredygtige velfærdssamfund

Finanskrisen i 2008 satte gang i den fjerde store systemiske ændring af vores vestlige kapitalistiske system i de sidste 250 år. Derfor lever vi lige nu ikke bare midt i en global coronakrise, men også en global brydningstid, hvor der vendes endeligt ryggen til den neoliberale tidsånd og forskellige ideologier, lande og idéer til samfundets indretning nu kæmper om at definere den næste fase af kapitalismen.

Hør den historiske gennemgang af de tre første store systemiske ændringer i kapitalismen efter Napoleonskrigene, Den store depression og de inflationære 1960’ere og 1970’ere. Og om de nye retninger som statsmands-dikataturkapitalisme, overvågnings- og techno-monopolkapitalisme, ”New Socialism”, ”Big government” og det bæredygtige velfærdssamfund, der i disse år slås om at definere den nye tidsånd.

Hør om finanskrisens lange skygger, hvorfor vi er kommet på afveje og nogle bud på, hvordan vi på trods af coronakrisen kommer tilbage på sporet med en politik fokuseret på bla. bæredygtig vækst for både natur og mennesker, en stærk og entreprenant privat og offentlig sektor, beskyttelse af barndommen og hvor vi havner, hvis vi ikke får Kapitalisme 4.0 på rette spor.

Tlf 6162 0380  |  frank@frankhvid.dk  |  CVR 39002167  |  Frank Hvid Petersen  |  Linkøpingvej 223, 4000 Roskilde  |  LinkedIn

© Copyright 2020 – Frank Hvid